Barkács tippek

5 Újévi fogadalom a műhelyedhez

2021.01.19 09:05
5 Újévi fogadalom a műhelyedhez

Idén szeretnéd a legtöbbet kihozni a műhelyben töltött időből? Ez az öt újévi fogadalom garantáltan hasznodra lesz.

Új megoldások a tárolásra és a rendszerezésre

A legegyszerűbben úgy indulhat jól a munka az újévben, ha megfelelően tárolod az alapanyagaid és eszközeid. Egy rendezetlen műhely árulkodhat a benne folyó komoly munkáról, de ugyanekkor meg is gátolhatja, hogy neki kezdj az eltervezett projektek megvalósításához. A rendszerezett tárolás remek motiváció és produktív környezetet teremt az alkotó munkához.    

 

Válj az eszközök karbantartásának mesterévé

Ha már idejét sem tudod, mikor takarítottad át utoljára igazán rendesen az eszközeidet, bizonyára akadnak makacs szennyeződések. Ha az évet egy átfogó karbantartással indítod (mint például a rozsda eltávolítása), akkor biztosra veheted, hogy a későbbiekben minden, amire szükséged van a rendelkezésedre áll. Nézd át alaposan a műhelyed, bizonyosodj meg róla, hogy az eszközeid nem sérültek, és megfelelő állapotban vannak a feladatuk elvégzésére. Ha kitalálsz egy rendszeres eszköz karbantartási ütemtervet, a jövő év elején biztos nem szembesülsz majd ezzel a problémával.  

 

Tedd magad próbára! Minden hónapban legyen egy megvalósítandó projected!

Az újévben végre tényleg el akarod végezni a munkát? Állíts fel célokat! Nézd át a naptárad, és válassz egy (vagy akár több) megvalósítandó projektet minden hónapra. Az alapvető célok felállításával garantáltan több időt fogsz eltölteni a műhelyedben, és minden egyes megvalósított projekt tovább fog inspirálni.

 

Ne feledd a rendszeres biztonsági ellenőrzést

Ha rendszeresen használod az elektronikus és a kézi szerszámokat, könnyen megfeledkezhetsz arról, hogy ezek bizony veszélyesek. Fontos, hogy emlékeztesd magad, hogy biztonságosan és az előírásoknak megfelelően használd ezeket az eszközöket, így a következő évet is tíz ujjal kezdheted majd.

Az OSHA (Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség) a következő öt pontot ajánlja betartani mindenkinek, aki kézi és elektronikus szerszámokkal dolgozik:

  • Tarts minden eszközt jó állapotban, gyakran végezz karbantartást.
  • Használd a megfelelő szerszámot a megfelelő tevékenységhez.
  • Minden eszközt ellenőrizz használat előtt, és ne használd a hibás szerszámokat.
  • A szerszámokat a gyártó előírásainak megfelelően használd.
  • Szerezd be és használd a megfelelő egyéni védőeszközöket.

 

Raktárazz be munkavédelmi eszközökből

Az újév eleje épp megfelelő időpont arra, hogy feltöltsd a műhelyed olyan munkavédelmi eszközökkel, mint a füldugó és a védőszemüveg. Ha mindig tartassz a műhelyben ilyen eszközöket, kisebb a valószínűsége annak, hogy abba a hibába esel, hogy nem használod őket. Tedd a munkavédelmi felszerelést jól látható helyre, így ha barkácsolni támad kedved, nem fogsz megfeledkezni a használatukról. Itt mutatunk egy módszert, amellyel (szinte) pormentesen tárolhatod ezeket az eszközöket.