Barkács tippek

Hogyan NE használj purhabot otthonodban
05
Nov

A flakonból fújható purhab mindannyiunk kedvence, de közel sem alkalmas mindenre! Aktuális blogbejegyzésünkben találsz néhány olyan esetet, amikor, vagy ahogyan semmiképp sem ajánlott purhabot használnod.

Elektromos kandalló az őszi napokra
25
Okt
  • Elkészítési idő: több nap
  • Nehézségi szint: középhaladó
  • Költség: eltérő lehet

A melengető, színpompás lángok bármilyen hűvös helyet egy pillanat alatt hívogatóvá tesznek.

10 dolog, amivel felkészítheted garázsodat az őszre
22
Szept

Ahogy az idő egyre hűvösebb, és a nyarat lassan felváltja az ősz, még most érdemes felkészítened a garázst az évszakváltásra.

Hogy varázsold tisztává a szúnyoghálókat? – Szúnyogháló takarítás könnyedén!
26
Aug

-Idő: Pár óra

-Nehézségi szint: Kezdő

-Költség: 1500 – 3000 Ft

 

A szúnyoghálók takarítása embert próbáló feladat lehet, de nem kell feltétlenül annak lennie. Mi egy pár tanáccsal és egy saját készítésű tisztítószerrel segítünk újjá varázsolni a régi hálókat.

Így építs BBQ grillsütőt- Csináld magad!
17
Aug

Ha nincs kedved elővenni a grill-t, vagy egyszerűen csak nincs mit elővenni, ezt az egyszerű és jól használható Csináld magad BBQ-t bármikor összeállíthatod.

 

 

Egy napos Csináld magad projekt! – Kerti tó
21
Jún

Ha egy tároló dobozt össze tudsz rakni, Te is el tudod készíteni!

Szerkesztőink megosztják veled egy fa tárolóba kialakított kerti tavacska ötletét, amiben egyszerre tarthatsz vízi és szárazföldi növényeket.

Hogyan távolítsunk el fugát
25
Máj

 Fugaeltávolítás? Csak okosan!

Egy rezgő szerszámmal sokkal egyszerűbb dolgod lesz!

Ne küszködj feleslegesen a sok porral a fuga eltávolítása közben! Rögzíts egy vízpermetező szereléket a rezgéskeltő szerszámhoz egy gyémántcsiszolóval.

Sokkal könnyebben kijön a kerámia csempék közötti fuga, ha egy keményfém-forgácsolót helyezel a lengőfűrészbe vagy egy rezgőszerszámot használsz. Mind a kettő felgyorsítja ezt a nehéz, unalmas, pepecselős munkát.

Elektromos kéziszerszámgyártók- A valódi tulajdonosaik
18
Máj

Gondolkodtál már azon, hogy vajon kié a Craftsman szerszámmárka? Vagy akár a Milwaukee, a Mac Tools vagy a Skilsaw? Meglepő lehet, ám a kedvenc elektromos szerszámaidat gyártó vállalatok valójában csupán néhány cég tulajdonában állnak. Ennek megfelelően, a legtöbb szerszámmárka egy anyavállalat alá tartozik, mely egyszerre több márkát is birtokol. Nálunk megismerheted a részleteket!

Mennyibe kerül, ha lefestenéd kívülről a házat?
19
Ápr

Megkopott az árnyalat, kopik a festék, vagy már csak egyszerűen nem tetszik a szín a ház külső falain? Adunk néhány tippet, hogy mit vegyél figyelembe, mikor a ház külső festésének költségét számolgatod.

 

Biztonsági tippek Csináld Magad mestereknek
25
Márc

Néhány lecke, melyet nyakatekert helyzeteinkből és fájdalmas tapasztalatainkból elsajátíthatsz.

Koronavírus: Arcmaszk, arcvédő pajzs, FFP2, N95, KN95 - mi a különbség?
11
Márc

A COVID-19 alatt a legtöbb helyen kötelező a maszk viselése. Bajorország után már más német tartományokban is szigorúbb intézkedések léptek életbe. Egy egyszerű szövet maszk használata már nem elég: hatékonyabb szájtakaró után kell néznünk, de hogy ez mit is jelent pontosan?

9 gyakori kandalló probléma és megoldás
26
Febr

Annak érdekében, hogy Te, a családod és barátaid bármikor élvezhessétek a kandalló árasztotta meleget, adunk néhány tippet, hogy megbizonyodhass arról, valóban tökéletesen működik-e.

A 10 leggyakoribb hiba, amit a hobbi vízvezeték szerelők elkövetnek
25
Febr

A legtöbb, háztartásban felmerülő vízvezeték javítási és felújítási feladat könnyedén elvégezhető, ha rendelkezésedre áll néhány speciális eszköz és nem ijedsz meg egy kis munkától. A feladat nem fizikailag jelent kihívást. Pontosan kell ismerned azonban a különböző csöveket, szerelvényeket, ragasztó- és kötőanyagokat, mivel ezen a területen a kevésbé tapasztalt hobbi vízszerelők könnyen mellényúlhatnak. Ám a nem megfelelő alkatrészek használata mellett a lelkes hobbi vízszerelők más gyakori hibákat is elkövetnek. Cikkünkből megtudhatod, hogy kerülheted el a 10 leggyakoribb vízszerelési hibát és végezheted el hatékonyan a javításokat.

Szombat reggeli workshop: Hordozható laptop tartó állvány
11
Febr

Ehhez a zseniális, kompakt kis állványhoz mindössze egy fűrészre, némi csiszolópapírra, ~3000 Ft értékű alapanyagra és egy órára lesz szükséged.

Mit NE tegyél a fürdőszoba felújítása alatt?
26
Jan

Ha fürdőszoba renoválásba kezdessz, a tennivalók mellett ugyanolyan fontos az is, hogy mi az, amit semmiképp ne tegyél.

Szombat reggeli workshop: Készíts modern stílusú madárházat
25
Jan

Ha egy szombat délelőttödet rászánod arra, hogy elkészítsd ezt a minimalista házikót, elsajátíthatod azt is, hogyan tudod összeilleszteni az olyan deszkákat, melyekre szögek is vannak vágva.

Hogyan téliesítsük kedvencünk kutyaajtaját?
20
Jan

Ha kedvenced kutyaajtót használ, bizonyára Te is sokat elégedetlenkedsz a folyamatos hidegfuvallat és a kiáramló meleg miatt. Cikkünkből megtudhatod, hogyan orvosolható a probléma.

Mi kell a tökéletes borospincéhez?
19
Jan

Már régóta tervezed, hogy otthonod egy borospincével gazdagítod? Először ismerd meg az a alapokat, hogy ideális döntést hozhass!

5 Újévi fogadalom a műhelyedhez
19
Jan

Idén szeretnéd a legtöbbet kihozni a műhelyben töltött időből? Ez az öt újévi fogadalom garantáltan hasznodra lesz.

Fess falat!
16
Nov

Akár a teljes házat szeretnénk kifesteni, akár csak egyetlen helyiséget fontos, hogy tervezzük meg a folyamatot.

Hogyan tegyél le laminált lapokat?
06
Okt

Laminált lapokat letenni elég egyszerű. Miután egyszer már csináltad, el fogsz azon gondolkodni, hogy eddig miért fizettél érte másnak. A fapadlóval ellentétben ezt nem kell leszögelni, a lapok csak egyszerűen összepattinthatóak. Laminált lapokat letenni körülbelül olyan, mint egy nagy puzzle-t kirakni és egy napnál biztos nem tart tovább egy szobát megcsinálni.

Vakolás
24
Szept

A vakolás egy olyan szaktudást igénylő munka, amelyet általában szakemberek végeznek. Azonban ez nem feltétlen egy olcsó mulatság. Ha úgy gondolod, hogy Te is szívesen kipróbálnád magad benne némi pénzt is megspórolva, akkor olvass tovább!

 

Tapétaeltávolítás
11
Szept

A tapétázott falak manapság nagyon népszerűek, hiszen előnyük vitathatatlan. Esztétikusak, szépek, tartósak, ám ezek is időnként cserére szorulnak. Ekkor merül fel a kérdés: de hogyan távolítsuk el?